Pehea e hoʻomaʻemaʻe a mālama i kāu mau pulu pena no ka lōʻihi?

Ma ke ʻano he mea pena kiʻi, ʻo kā mākou palaki pena nā mea pono e pono ai ka mālama pono a me ka nānā ʻana.ʻO ʻoe paha'hoʻohana houkala wai, acrylics, a i ʻoleailaʻO ka mālama ʻana i kāu mau pulupulu e hōʻoia i ka hana maikaʻi a lōʻihi ka lōʻihi.Ma kēia moʻomanaʻo moʻomanaʻo, e uhi mākou i nā ʻanuʻu koʻikoʻi no ka hoʻomaʻemaʻe ʻana i kāu pulu pena a me nā ʻōlelo aʻoaʻo no kā lākou mālama i kēlā me kēia lā.

Hoomaemae i kou Pahu Pena

ʻO ke ʻano o ka hoʻomaʻemaʻe ʻana i kāu polu e pili ana i ke ʻano o ka pena'hoʻohana hou.Eia ka wehewehe ʻana no nā ʻano maʻamau:

Nā Pena Wai (Watercolors, Acrylics):

Holoi: E hoʻomaka ma ka holoi ʻana i kāu mau pulupulu i ka wai mahana e wehe i ka pena e like me ka hiki.

Hoʻomaʻemaʻe Kopa: E hoʻohana i ka kopa maʻemaʻe a i ʻole kahi mea hoʻomaʻemaʻe pulupulu kūikawā i ka wai mahana.E hoʻowili mālie i kāu mau pulumu i loko o ka wai kopa, e hana i ke kopa i loko o nā bristles.

Holoi Pono: E holoi pono i nā pulupulu ma lalo o ka wai mehana maʻemaʻe a ʻaʻohe kopa i koe.

Hoʻohou: Hoʻololi mālie i nā bristles me kou mau manamana lima i ko lākou ʻano kumu.

Hoʻomaloʻo: E hoʻomoe i nā pulupulu i palahalaha a i ʻole e kau ʻia me nā bristles e kuhikuhi ana i lalo a maloʻo.E hōʻalo i ke kū pololei ʻana e pale aku i ka wai mai ke komo ʻana i loko o ka ferrule.

Nā Pena Aila:

E holoi i ka pena kiʻekiʻe: E hoʻohana i kahi kāwele pepa a i ʻole ka lole e wehe i ka pena e like me ka hiki.

Hoʻomaʻemaʻe Solvent: E hoʻowili i nā pulupulu i loko o kahi pahu me kahi mea hoʻomaʻemaʻe (e like me ka mineral spirit a i ʻole turpentine) e hoʻopau i ka pena.

Hoʻomaʻemaʻe Kopa: Ma hope o ke kaʻina solvent, holoi i nā pulupulu me ke kopa maʻemaʻe a me ka wai mahana e hoʻoneʻe ai i ke koena o ka solvent a me ka pena.

Holoi Pono: Holoi pono ma lalo o ka wai mehana.

Hoʻohou a maloʻo: E hoʻoheheʻe i nā bristles a hoʻomaloʻo iā lākou i pālahalaha a i ʻole e kau ʻia me nā bristles i lalo.

Nā ʻōlelo aʻoaʻo no ka mālama ʻana i kāu mau pulu pena

He mea koʻikoʻi ka mālama pono ʻana i kāu mau palaki ma waena o nā kau pena.Eia kekahi mau ʻōlelo aʻoaʻo e mālama iā lākou i ke kūlana maikaʻi loa:

I ka wā e hoʻohana ai:

Hoʻouka ʻana i ka pena: E hōʻalo i ka hoʻouka ʻana i kāu pulupulu me ka pena e hōʻemi i ka ʻaʻahu ʻana i nā bristles.

Hoʻohana ʻoluʻolu: E hoʻohana i kahi paʻi mālie me kāu mau pulumu e pale ai i ka pōʻino bristle.

Hoʻomaʻemaʻe koke: E hoʻomaʻemaʻe koke i kāu mau pulupulu ma hope o ka hoʻohana ʻana i mea e pale ai i ka pena mai ka maloʻo ʻana a me ka paʻakikī o nā bristles.

Mahope o ka hoomaemae ana

ʻO ka hoʻomaloʻo kūpono: E waiho mau i kāu mau pulupulu i pālahalaha a kau paha iā lākou me ka bristle-lalo a maloʻo.Mālama kēia i ke komo ʻana o ka wai i loko o ka ferrule, hiki ke wehe i nā bristles.

Reshape Bristles: Ma mua o ka hoʻomaloʻo ʻana, e hana hou i nā bristles me kou mau manamana lima e mālama i ko lākou ʻano kumu.

Mālama mau: E hoʻohana i nā mea hoʻomaʻemaʻe i kēlā me kēia manawa e mālama i nā bristles a palupalu.

Waihona

Hōʻalo i ka mālama pono: Mai mālama pololei i kāu mau pulupulu me nā bristles i luna.Hiki ke komo i loko o ka ferrule ke koena o ka wai, e hoʻopōʻino i ka mea hoʻopili a hāʻule i waho nā bristles.

Kaiapuni maloʻo: E mālama i kāu mau pulupulu ma kahi maloʻo e pale aku i ka ulu ʻana o ka palaka a me ka pōʻino o ka wai.

Hoʻonohonoho ʻia ka mālama ʻana: E mālama i nā ʻano like ʻole a me nā nui o nā pulupulu i hoʻokaʻawale ʻia e pale i nā bristles mai ke kaomi ʻana i kekahi i kekahi a me ka deformation.

E hoʻohana i nā uhi pale: No nā pulupulu kiʻekiʻe, e hoʻohana i nā uhi pale a i ʻole nā ​​paipu e mālama i ke ʻano o nā bristles a pale iā lākou mai ka pōʻino.

Nā Manaʻo Hou

Hōʻalo i nā Kemika: E mālama i kāu mau pulupulu mai nā kemika pena ʻole e like me nā mea hoʻomaʻemaʻe hale e pale ai i ka pōʻino i nā bristles.

Nānā Mau: E nānā mau i kāu mau pulumu a hoʻoponopono a hoʻololi paha i nā mea i pohō e mālama i ka maikaʻi o kāu mau mea pena pena.

Ma ka hahai ʻana i kēia mau ʻōlelo aʻoaʻo hoʻomaʻemaʻe a mālama, hiki iā ʻoe ke hoʻolōʻihi i ke ola o kāu mau palaki pena a hōʻoia i ka noho ʻana i ke kūlana kiʻekiʻe no kāu mau hana noʻeau.Hauʻoli pena!


Ka manawa hoʻouna: Mei-30-2024